This Project is funded by
European Union and Turkish Republic

GROWING AND PROSPERING THE ENTREPRENEURSHIP ECOSYSTEM IN ANKARA TO INCREASE YOUNG EMPLOYMENT TECHNICAL SUPPORT PROJECT

toggle menu

“ANKARA GİRİŞİM” Projesi Mentörlük Faaliyetlerinde 2. Aşamaya Geçiliyor

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi (ANKARA GİRİŞİM) Projesi Çalışmaları Hız Kazandı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Ankara Kalkınma Ajansıtarafından yürütülen “ANKARA GİRİŞİM” Projesi, 27 Haziran 2016 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasının ardından resmi olarak başlamıştı.

Proje kapsamında yürütülen çalışmalar arasında önemli yer tutan “Mentörlük” faaliyetlerine hız veriliyor.

-- MENTÖRLÜK FAALİYETLERİNDE 2. AŞAMA --

Bilindiği üzere, Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara’da mentörlük faaliyetleri kapsamında atılan adımlara bir yenisini ekleyerek, girişimcilik alanında deneyimli “ihtiyaca göre düzenlenmiş rehberlik” hizmeti verebilecek kapasitede, 25 kişiden oluşan “Mentör Havuzu” oluşturdu. Bu kapsamda, 7 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşen toplantı ile de birinci seans mentörlük hizmetlerine başlanmıştı.

Söz konusu toplantı sonrasında yapılan çalışmalar ve izleme etkinliklerinde, geçen yaklaşık 1 aylık süre içerisinde, mentörlük alanında başlayan bu çalışmalara paydaşlardan yoğun bir ilgi olduğu gözlemlendi.

Bu nedenle, girişimcilik ekosistemindeki önemli bir ihtiyaca cevap veren mentörlük hizmetlerinin faydalanıcı sayısını artırmak amacıyla, 16 Mart 2017 tarihinde ikinci “Mentörlük Yönlendirme” toplantısı gerçekleştirildi.

Mentörlük çalışmalarını yaygınlaştırmak, tarafların katılımını artırmak için yapılan ikinci toplantıya, seçilen 22 Mentör, üniversitelerden, “TechAnkara Proje Pazarı 2016” katılımcılarından belirlenen 44 “genç girişimci adayı” ile birlikte Ankara Kalkınma Ajansı yetkilileri, “Ankara Girişim” projesi yerli ve uluslararası uzmanlarından oluşan yaklaşık 70 kişi katıldı. Böylelikle mentörlük hizmetlerinde ikinci tur girişimci-mentör eşleşmeleri tamamlanarak, girişimci ve mentör buluşmaları planlandığı şekilde gerçekleştirilecektir.

Proje süresince, her bir girişimci en az 6 seanstan oluşacak mentörlük desteği alacaktır. Bu kapsamda yürütülen mentörlük hizmetleri, Ankara Kalkınma Ajansı bünyesinde kurulan "TechAnkara Girişimcilik Merkezinde", tüm girişimci-katılımcılara ÜCRETSİZ olarak sunulmaya devam edilecektir. Mentörler, proje süresince en az 200 potansiyel ve mevcut “genç girişimciyi” destekleyerek, iş fikirlerinin gelişmesine destek olacaklardır.

Böylece, Ankara`da yerel iş deneyimi, bilgi zenginliği ve iş ağı paylaşımına yön verilerek yeni ve gelişmekte olan girişimlerin yatırım potansiyelini artırmak da hedefleniyor.

Konu le ilgili görüşlerine başvurulan Ankara Kalkınma Ajansı yetkilileri, mentörlük faaliyetinin amacını şöyle özetliyor;

  • Girişimcilerin, Prototip aşamasında “başlangıç düzeyinde fikir/ürünlerini” tamamlayıp pazarda başarıyla test ederek ticari potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak,
  • Fikri ve/veya başlangıç düzeyinde ürünü olan genç girişimcilere “Etkin Mentörlük” hizmeti sunmaktır.

 

Mentörlük oturumlarının “etkin” kabul edilmesi için mentör etkisi ile girişimcinin ilham alması, harekete geçmesi, karar vermesi ile girişimcilik durumunda veya kişisel gelişiminde olumlu gelişim göstermesi gerekmektedir.

Kalkınma Ajansı yetkilileri, Ankara’da genç istihdamının artırılmasını hedefleyen ve Ankara Kalkınma Ajansıtarafından yürütülen proje faaliyetleri ile, Ankara’nın sahip olduğu yetişmiş insan kaynağının, katma değer yaratacak teknoloji odaklı girişimcilik alanlarına yönlendirilerek, “genç istihdamının” artırılacağını sözlerine ekledi.

Ayrıntılı Bilgi İçin: tgm@ankaraka.org.tr

Tel: +90 312 310 03 00

Follow us