This Project is funded by
European Union and Turkish Republic
News
“Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi” Projesi Çalışmalarına Hız Veriliyor
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi” Projesi’nin Açılış Konferansı 25 Ekim 2016 tarihinde Ankara Hilton Hotel’de yapılacak.
Bilindiği üzere, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Proje, 27 Haziran 2016 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasının ardından resmi olarak başlamıştı.
Ankara’da genç istihdamının artırılmasını hedefleyen projenin ana faaliyetleri, girişimcilik ekosisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için bu ekosistemi besleyen unsurların desteklenmesine odaklanıyor. Böylece, Ankara’nın sahip olduğu yetişmiş insan kaynağı profili, katma değer yaratacak girişimcilik alanlarına yönlendirilerek, genç istihdamının artırılması sağlanacak.
“Ankara’da Girişimcilik Ekosistemi Gelişecek”
Proje faaliyetleri, Ankara’nın girişimcilik ekosisteminin uluslararası ölçekte dinamizm kazanmasına destek amacıyla tasarlandı.
Projenin önemli çıktılarından biri olarak planlanan, Ankara Kalkınma Ajansı bünyesinde kurulacak olan "TechAnkara Girişimcilik Merkezi", “Girişim Destek Ofisi ve Girişimci Kuluçka Merkezi” olarak hizmet sunacak.
Proje kapsamında ilk olarak, Ankara’nın ve Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin ihtiyaçlarını belirlemek üzere mevcut durum analizi yapıldı. Buna dayanarak, özgün eğitim programları, rehber kitapçıklar, internet portalı, Web TV gibi, girişimcilerin kullanımına sunulacak etkili araçlar da geliştiriliyor.
Türkiye’de ilk kez bu derinlikte yapılan analizin sonuçlarıyla Ankara’da, başta teknoloji odaklı olmak üzere girişimciliğin yol haritası çiziliyor.
Genç istihdamının girişimcilik yolu ile artırılması kapsamında farkındalık oluşturmak için Ankara’daki üniversite öğrencilerine birer haftalık eğitimler düzenlenecek.
Bu kapsamda yoğun farkındalık artırma çalışmaları, basılı, elektronik materyal üretimi, kısa film üretimi, çeşitli medya etkinlikleri de yapılacak.
Projede öne çıkan faaliyetlerden biri de Ankara’daki girişimcilik ekosisteminin kültürel ve sosyolojik yapısını dikkate alarak özgün modeller ortaya çıkarmaktır. Bu amaçla, girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik mentörler belirlenerek “mentör havuzu” oluşturuluyor.
Ayrıca, ekosistemin en önemli ihtiyaçlarından biri olan “teknolojinin ticarileştirilmesi” konusunda eğitimler düzenlenerek, mentörlük ile birlikte girişimcilere eşzamanlı destek sunulacak. Bu yolla, iş fikri olan ancak bunu henüz ticarileştiremeyen ve yönlendirmeye ihtiyaç duyan genç girişimci adaylarına rehberlik edilmesi planlanıyor.
Projenin Ankara ekonomisi ve Ankara’da yer alan girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarını kapsayacak şekilde ilerlemesi hedefleniyor.
“Açılış Konferansı”
Projenin bu etkinliğinde, Ankara'daki genç tekno-girişimciler için sistemin daha akıllı ve daha çekici hale getirilmesine yönelik olarak, ekosistemin tüm önemli üyelerinin bir araya getirilmesi hedeflendi.
Açılış Konferansına Kimler Katılacak?
- İlgili Bakanlıkların temsilcileri ve ev sahibi Ankara Kalkınma Ajansı
- TÜBİTAK ve diğer ekosistem ortakları
- Üniversite, Teknopark ve İş kuluçka (İnkübasyon) merkezlerinin temsilcileri
- Yatırım fonları temsilcileri
- Kadın girişimciler
- Genç tekno-girişimciler
- AB ülkelerinden gelen ekosistem üyeleri
- Diğer konuklar
Ne Zaman ve Nerede?
Saat: 08:30 – 17:00
Gün: 25 Ekim 2016
Yer: Hilton Hotel- ANKARA
Ayrıntılı Bilgi İçin: tgm@ankaraka.org.tr - o.adikutlu@idi.ie
Tel: +90 312 310 03 00 - +90 312 473 89 80