Bu proje Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir
Haber
ANKARA GİRİŞİM Projesi Teknoloji Ticarileştirme Programı (TTP) faaliyetlerine hız veriliyor.
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi (ANKARA GİRİŞİM) Projesi Çalışmaları Hız Kazandı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “ANKARA GİRİŞİM” Projesi, 27 Haziran 2016 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasının ardından resmi olarak başlamıştı.
Proje kapsamında yürütülen çalışmalar arasında önemli yer tutan “Teknoloji Ticarileştirme Programı (TTP) faaliyetlerine hız veriliyor.
-- TEKNOLOJİ TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI (TTP) FAALİYETLERİ --
Ankara Kalkınma Ajansı’nda 25 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen “Kick-of Açılış” toplantısı ile “Ankara Girişim” Projesi Teknoloji Ticarileştirme Programı (TTP) faaliyetlerine hız verildi. Bu kapsamda atılan adımlara bir yenisi eklenerek, girişimcilik alanında üst düzey deneyimli 4 kişiden oluşan “Danışmanlar Grubu” da göreve başladı.
Tarafların tanışması ve çalışmaları başlatmak için yapılan toplantıya, seçilen 4 Danışman, üniversitelerden, “TechAnkara Proje Pazarı 2016” katılımcılarından belirlenen 8 “Girişimci Ekibi” ile birlikte Ankara Kalkınma Ajansı yetkilileri, “Ankara Girişim” projesi yerli ve uluslararası uzmanlarından oluşan yaklaşık 40 kişi katıldı.
Konu ile ilgili görüşlerine başvurulan Ankara Kalkınma Ajansı yetkilileri, Teknoloji Ticarileştirme Programı faaliyetinin amacını şöyle özetliyor;
- Teknoloji Ticarileştirme Programı, yüksek potansiyel vaat eden genç girişimcilere ve start-uplara , başarılı bir ticarileştirme ve satış süreci gerçekleştirebilmek için gereken nitelik ve yetenekleri sağlamayı,
- Program, en fazla 3 yaşında, çalışır bir ürünü olan, tüzel kişiliği olan veya olmayan yüksek potansiyel vaat eden girişimcilere (start-uplar), “inovasyonları-buluşları”; teknolojik ürün ve hizmetleri ticarileştirmek için kullanılan başarılı uygulamalardan bazılarını deneyimleyebilmeleri yolunda bir kapı açmayı hedefliyor.
- Teknoloji Ticarileştirme Programına katılmaya hak kazanan tüm girişimciler, kendileriyle eşleştirilen pazarlama ve satış odaklı, alanında başarılı TTP danışmanlarıyla birkaç ay boyunca bire-bir çalışma fırsatı bulacaklar.
Bu süreçte girişimciler, ticarileşmede ve özellikle satış sürecindeki aşamada;
- Satış stratejileri belirlemek, doğru kişilere ulaşmak, ürün veya hizmetin faydalarını anlatmak,
- Güvenirlik kazanmak, fırsatları yakalamak, müzakere etmek, müşteriyle anlaşma imzalamak, ortaklık geliştirmek veya tedarikçi akreditasyonu almak gibi konulardaki kilit unsurları da öğrenecekler.
Yetkililer, TTP programının ilerleyen aşamalarında da aday Girişimci ekiplerin temsilcileriyle bire-bir mülakatlar yapılacağını; seçilen ekiplere, kendi alanlarında tecrübeli danışmanlar atanacağını; her danışmanın 2 ekiple, 3-4 aylık süre içinde toplam en az 12 gün çalışacağını kaydettiler.
Planlanan 3-4 aylık Çalışmalar sonunda, TTP danışmanları ve girişimci ekipleri; program süresince kaydedilen ilerlemeler, ticarileşme ve satış potansiyeli yaratmak için atılması gereken diğer adımlar konusunda sonuçları bildirerek, TTP için bu sonuçları gösteren dokümanlarla birlikte bir final raporu sunacaklar.
Böylece, Ankara`da yerel iş deneyimi, bilgi zenginliği ve iş ağı paylaşımına yön verilerek yeni ve gelişmekte olan girişimlerin yatırım potansiyelini artırmak da hedefleniyor.
Kalkınma Ajansı yetkilileri, Ankara’da genç istihdamının artırılmasını hedefleyen ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen proje faaliyetleri ile Ankara’nın sahip olduğu yetişmiş insan kaynağının katma değer yaratacak teknoloji odaklı girişimcilik alanlarına yönlendirilerek, “genç istihdamının” artırılacağını sözlerine ekledi.
Ayrıntılı Bilgi İçin: tgm@ankaraka.org.tr
Tel: +90 312 310 03 00