Bu proje Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir

GENÇ İSTİHDAMININ ARTIRILMASI İÇİN ANKARA GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ TEKNİK DESTEK PROJESİ

toggle menu

Ankara Girişimcilik Ekosistemi Analizi

"Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi" çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı" (İKGOP) kapsamında desteklenen "Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi" çalışmaları devam ediyor. 27 Haziran 2016 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasının ardından resmi olarak başlayan projenin odak grup toplantıları tamamlandı.

Projenin en önemli faaliyetlerden biri ve saha çalışmasının son ayağı olan odak grup toplantıları Ajansımız ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ankara’da girişimcilik ekosisteminin analizi bileşeni kapsamında firmalarla anket ve mülakatlardan sonra şekillenen toplantıların verimli geçtiği bildirildi. Saha bulgularının derlenmesi ve elde edilen sonuçların doğrudan ekosistemde yer alan paydaşlar tarafından değerlendirilmesi ile nihai görüşlerinin alınması amacıyla iki ayrı seansta farklı hedef gruplarla odak grup toplantıları düzenlendi. Toplantıların ilk bölümünde; öncelikle başarılı olmuş genç girişimcilerle bir araya gelinerek süreç boyunca yaşadıkları problemler üzerinde durulurken, genel olarak kamu kesiminin neler yapabileceği özelde ise proje faaliyetlerinin başta girişimcilik merkezi olmak üzere nasıl şekillenebileceği konuları etrafında görüşler sunuldu.

Girişimcilik Ekosistemi Boşluk Analizi Raporu

Odak grup toplantılarının ikinci oturumda ise, girişimcilere hizmet sunan teknopark, yatırım fonları ve TTO’lar (Teknoloji Transfer Ofisi) gibi kurumların temsilcileri ile bir önceki seansın bulguları ele alındı. Ayrıca, girişimcilere sunulan hizmetlerin düzeyi ve talepler doğrultusunda nasıl şekillenebileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Oturumlar sonucunda önemli tespitler yapıldı ve “Girişimcilik Ekosistemi Boşluk Analizi” raporuna önemli katkılar sağlandı. Kapsamlı raporun önümüzdeki günlerde tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor.

 

 
 
Follow us