Bu proje Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir

GENÇ İSTİHDAMININ ARTIRILMASI İÇİN ANKARA GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ TEKNİK DESTEK PROJESİ

toggle menu

Ankara’da Genç İstihdamı Artacak

Ankara’da genç istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

“Genç İstihdamının Artırılması İçin Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi”nde Birinci Yönlendirme Kurulu Toplantısı 20 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı" (İKGOP) kapsamında desteklenen ve 27 Haziran 2016 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasının ardından resmi olarak başlayan, "Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi"nde birinci yönlendirme kurulu toplantısı Ajansımız ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 2,5 milyon Euro bütçeli proje kapsamında Ankara'da genç istihdamının girişimcilik yoluyla artırılmasına yönelik bir dizi faaliyet ve eğitim gerçekleştirilecek. Ayrıca, girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine altyapı sağlayacak internet portali ve rehberler girişimcilerin kullanımına sunulacak.

 

 

Temel stratejiler görüşüldü

Birinci Yönlendirme Kurulu Toplantısı’nda, proje faaliyetleri ve projenin ilerleyişi hakkında paydaşlar bilgilendirilirken, paydaşların sürece ilişkin değerlendirmeleri ele alındı. Öte yandan toplantıda, projenin daha katılımcı bir biçimde yönetilmesini sağlayacak temel stratejiler tartışıldı. Projedeki faaliyetlerin içeriğine paralel olarak Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK gibi merkezi kuruluşların yanı sıra Ankara’da yer alan üniversitelerin ve teknoparkların temsilcileri ile birlikte girişimcilik ekosisteminin önemli bir diğer bileşeni olarak yatırım fonlarından da temsilcilerin katılımıyla, projenin temel yapısı üzerinde paydaş görüşleri alındı.

 

TechAnkara Markası

Toplantıda özellikle, Ankara Kalkınma Ajansı’nın 5 yıldır yürütmekte olduğu TechAnkara Proje Pazarı’nın çok önemli bir marka olduğu ve burada elde edilen birikimlerin ve kazanımların bu projede de değerlendirilmesi gerekliliğinin altı çizildi. Ayrıca, projedeki en önemli çıktılardan biri olan “Girişimcilik Merkezi”nin tüm ekosistem içerisinde nasıl konumlandırılacağı ve merkezin yoğunlaşması gereken alanlar üzerine bilgi alışverişi yapıldı. Toplantıda, merkezin ve Ajansın Ankara’nın girişimcilik ekosistemindeki ve yerel ekonomideki pozisyonunun daha da güçleneceğini görüşü dile getirildi. Yürütme Komitesi Üyeleri son olarak, projenin önemine vurgu yaparak istişare toplantılarının sıklıkla yapılması konusunda öneride bulundular.

 

Follow us